CEO for a day

‘CEO for a day’ is een project van Achterhoek2020 Jong waarbij jongeren tussen de 16 en 26 jaar worden gekoppeld aan een bedrijf uit de Achterhoek. De jongeren die kunnen deelnemen zijn studenten van verschillende opleidingen, variërend van havo/vwo, mbo, hbo tot universiteit of starters die net klaar zijn met hun studie. Een deelnemende jongere loopt op zo hoog mogelijk niveau één dag mee in een organisatie, bij voorkeur met de directeur (CEO) of manager, als CEO for a day.

Jongeren kunnen met ‘CEO for a day’ ervaring en kennis opdoen bij Achterhoekse bedrijven en met eigen ogen zien welke prachtige carrièremogelijkheden deze regio te bieden heeft. Voor de bedrijven is het een uitgelezen kans om de banden te versterken met jong talent.

Verschillende ééndagsdirecteuren in 2017
In maart 2017 was de aftrap van dit project en sindsdien waren er verschillende matches waarin Achterhoekse jongeren hebben ervaren hoe het is om voor één dag de leiding te hebben binnen een Achterhoeks bedrijf. Hieronder een opsomming van nieuws- en mediaberichten met meer informatie hierover.
Eén dag aan het roer van Achterhoeks bedrijf (aftrap maart 2017)
Loes zwaaide de scepter over Frontis als directeur (juni 2017)
Week van de Achterhoekse Wereldspelers (4 matches augustus 2017)
Achterhoek heeft jong talent genoeg te bieden! Een interview met en vlog van deelneemster Bianca (november 2017)

Aanmelden jongeren
Val jij als jongere binnen de bovengenoemde doelgroep, lijkt het je leuk deel te nemen en een dag mee te lopen bij een fantastisch Achterhoeks bedrijf? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen contact met je op! Ook als je eerst meer informatie wilt, kun je vrijblijvend je gegevens invullen.

Match maken
Om een match te kunnen maken krijgen jongeren die zich aanmelden een aantal mogelijke, toonaangevende bedrijven uit de Achterhoek voorgelegd. In overleg met de projectorganisatie wordt de jongere vervolgens gekoppeld aan een bedrijf.

Meer informatie
Hebt u vragen over CEO for a day? Bijvoorbeeld voor (directeuren van) Achterhoekse bedrijven die jonge talenten een dag een directeursplek willen bieden. Mail dan naar ceoforaday@achterhoek2020jong.nl of bel met projectleider Jeroen Salemink, 06 2079 7383. Hij geeft graag meer informatie.

Wat is Achterhoek2020 Jong?
Achterhoek2020 Jong is het geheel van jongereninitiatieven in de Achterhoek met hetzelfde doel: de Achterhoek aantrekkelijk maken en houden voor jongeren. Om dit te bereiken zetten de initiatieven zich in voor meer carrièremogelijkheden, passende en betaalbare huisvesting en het faciliteren van ontmoetingen voor jongeren in de Achterhoek.

Aanmeldformulier CEO for a day

  • Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?