CEO for a day

‘CEO for a day’ is een project van Achterhoek2020 Jong waarbij studenten van een hogeschool of universiteit gekoppeld worden aan een bedrijf uit de Achterhoek. De deelnemende jongeren lopen één dag mee in een organisatie, bij voorkeur met de directeur (CEO) of manager, als CEO for a day.

Deze potentiële werknemers van de toekomst kunnen zo ervaring en kennis opdoen bij Achterhoekse bedrijven en met eigen ogen zien welke prachtige carrièremogelijkheden deze regio te bieden heeft. Voor de bedrijven is het een uitgelezen kans om de banden te versterken met jong talent en van hen zelf te horen wat zij zoeken in een toekomstige baan.

Verschillende ééndagsdirecteuren in 2017
In maart 2017 was de aftrap van dit project en gedurende dat jaar waren er verschillende matches waarin Achterhoekse jongeren hebben ervaren hoe het is om voor één dag de leiding te hebben binnen een Achterhoeks bedrijf. Hieronder een opsomming van nieuws- en mediaberichten met meer informatie.
Eén dag aan het roer van Achterhoeks bedrijf (aftrap maart 2017)
Loes zwaaide de scepter over Frontis als directeur (juni 2017)
Week van de Achterhoekse Wereldspelers (4 matches augustus 2017)
Achterhoek heeft jong talent genoeg te bieden! Een interview met en vlog van deelneemster Bianca (november 2017)

Aanmelden en meer info voor jongeren
Ben jij hbo- of wo-student, lijkt het je leuk deel te nemen en een dag mee te lopen als directeur bij een fantastisch Achterhoeks bedrijf? Laat in onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen contact met je op! Ook als je eerst meer informatie wilt, kun je vrijblijvend je gegevens invullen.

Match maken
Om een passende match te kunnen maken, krijgen jongeren die zich aanmelden een aantal mogelijke bedrijven uit de Achterhoek voorgelegd die deelnemen aan CEO for a day. In overleg met de jongere koppelt de projectorganisatie hem/haar vervolgens aan een bedrijf.

Aanmelden en meer info voor bedrijven
Bent u directeur van een Achterhoekse bedrijf? En biedt u jonge talenten een dag uw directeursplek aan? Geweldig! Of wilt u eerst nog wat meer informatie over dit project?
Mail naar ceoforaday@achterhoek2020jong.nl of bel met projectleider Jeroen Salemink, 06 2079 7383. Hoe meer bedrijven er deelnemen, hoe meer jongeren wij als CEO for a day kunnen plaatsen.

Wat is Achterhoek2020 Jong?
Achterhoek2020 Jong is het geheel van jongereninitiatieven in de Achterhoek met hetzelfde doel: de Achterhoek aantrekkelijk maken en houden voor jongeren. Om dit te bereiken zetten de initiatieven zich in voor meer carrièremogelijkheden, passende en betaalbare huisvesting en het faciliteren van ontmoetingen voor jongeren in de Achterhoek.

Aanmeldformulier CEO for a day

  • Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?