Studiereizen

Het is van belang om ook buiten de Achterhoek te laten zien en horen wat voor mooie dingen er in deze regio gebeuren en welke uitdagingen vooral jongeren hier ervaren. Daarvoor heeft Achterhoek2020 Jong al twee studiereizen georganiseerd, naar Brussel en Den Haag.

Studiereis Eindhoven
Op 25 en 26 oktober organiseert Achterhoek 2020Jong een studiereis naar Eindhoven. Er is gekozen voor Eindhoven omdat Brainport, met Eindhoven als middelpunt, zich profileert als ‘een toptechnologieregio van wereldformaat’. Doel van deze reis is dan ook om te leren van Brainport. Wat kunnen we in de Achterhoek leren van Brainport op het gebied van Smart Industry. Hoe gaat de regio om met het werven van jong talent? Wat is de keerzijde van de een sterk veranderde regio?

Tijdens deze studiereis combineren we een bezoek aan Strijp – S en de High Tech campus met een bezoek aan de Dutch Design week, dat in het teken staat van innovatie. Naast leren van Brainport is de studiereis een uitstekende kans om SmartHub Achterhoek te promoten. De Achterhoek wordt door een grote groep jongeren positief op de kaart gezet. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor Achterhoekse jongeren om elkaar te ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.