Talententuin

De Achterhoekse Talententuin wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd en is elke editie groter, succesvoller en bekender geworden. De Talententuin biedt, als project van Achterhoek2020 Jong, Achterhoekse bedrijven en organisaties uit allerlei sectoren de kans om zich te presenteren aan jongeren die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht, traineeship of startersfunctie. Jongeren weten vaak niet dat de Achterhoek geweldige, innovatieve bedrijven heeft die zitten te springen om jong talent. De Talententuin laat jongeren zelf zien en ervaren dat er mooie carrièremogelijkheden liggen in de Achterhoek! Het doel is om zo jongeren voor de Achterhoek te behouden en aan te trekken en ze te binden aan deze regio.

Talententuin 2017

De vijfde editie van de Achterhoekse Talententuin vond 24 november 2017 plaats in de SSP-HAL en het ICER in Ulft. Ruim zestig Achterhoekse bedrijven presenteerden zich aan talenten die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht, traineeship of startersfunctie.

Een groot aantal bezoekers is langs geweest om de Talententuin te bewonderen. Er waren inspirerende sprekers zoals Eric van Uum (bekend van Microsoft) en Mathijs Bouman (bekend van RTL Z en het Financieel Dagblad). Daarnaast werden er boeiende workshops gegeven en was er volop gelegenheid rond te struinen in de inspiratietuin en contact te leggen met de vele Achterhoekse bedrijven.

Bekijk hieronder de aftermovie en zie ook www.talententuinachterhoek.nl.
Wil je meer weten? Neem contact op met projectleider Tom Salemink; tom@achterhoekwerkt.nl of 085 – 4842842.

Wat is Achterhoek2020 Jong?
Achterhoek2020 Jong is het geheel van jongereninitiatieven in de Achterhoek met hetzelfde doel: de Achterhoek aantrekkelijk maken en houden voor jongeren. Om dit te bereiken zetten de initiatieven zich in voor meer carrièremogelijkheden, passende en betaalbare huisvesting en het faciliteren van ontmoetingen voor jongeren in de Achterhoek.