Nieuwe themareizen Toekomst Toer in 2018. Ga mee!

Ook in 2018 gaat de Achterhoekse Toekomst Toer verder. Ga mee met één van de twee reizen op 26 januari en/of de reis op 21 februari. Hieronder meer info over elke themareis. Aanmelden is wel nodig, door het formulier in te vullen op toekomsttoer.nl/ikgamee.
Aanmelding voor de reizen op 26 januari sluit maandag 22 januari, 12.00 uur!

26/1 – Samen slim op weg
Vrijdag 26 januari gaan we op zoek naar de kansen en mogelijkheden van slimme bereikbaarheid in onze regio. We starten met ‘mobility as a service’, een project van een aantal Achterhoekse recreatieondernemers. En we vertellen meer over slimme deelmobiliteit, waarbij mensen via een app met elkaar carpoolen.
Dat vervoer ook zonder datagegevens ‘slim’ en succesvol kan zijn laten twee zorginstellingen ons zien. Zij werken met lokaal vrijwilligersvervoer. In een vervoerscoöperatie draait het om efficiënt gebruik van de beschikbare voertuigen en een ander lokaal vervoersconcept laat het gebruik van de unieke e-car voor korte afstanden zien.
Tot slot is er aandacht voor het bewonersinitiatief ‘de slimste weg’. De initiatiefnemers willen de leefbaarheid aan de provinciale weg tussen Borculo en Lochem verbeteren door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van veiligheid, energieopwekking en milieu.
Stap in, ga mee en praat mee over Samen slim op weg! De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf treinstation Lichtenvoorde-Groenlo en keert daar rond 15.00 uur weer terug.
Aanmelding voor deze reis sluit maandag 22 januari, 12.00 uur!

26/1 – Vernieuwende woonvormen: Samen Goed Wonen
Ook op vrijdag 26 januari vindt de derde en laatste reis Samen Goed Wonen plaats. We gaan dit keer ’s ochtends naar Zwolle en bezoeken het eerste nieuwbouwproject van Knarrenhof in de wijk Stadshagen. Een nieuwe manier van wonen, waarbij privacy en wooncomfort in een veilig hof centraal staat. Met unieke mogelijkheden voor de bewoners om elkaar te ontmoeten. Verder bezoeken we een project waar ouderen en jongeren samen in één gebouw wonen.
’s Middags keren we terug naar de Achterhoek waar andere vernieuwende woonvormen, zoals erfdelen en nieuwe woon-zorginitiatieven, onderdeel zijn van het programma.
De bus vertrekt om 9.00 uur vanaf het busstation in Doetinchem en keert daar rond 17.00 uur weer terug.
Aanmelding voor deze reis sluit maandag 22 januari, 12.00 uur!

21/2 – Samen onderweg naar circulaire landbouw
De agrarische sector is sterk vertegenwoordigd in de Achterhoek en bovendien volop in beweging. Tijdens deze reis op woensdag 21 februari bezoeken we inspirerende en innovatieve projecten rond kunstmestvrije Achterhoek, (vruchtbare) kringloop- & precisielandbouw en duurzame melkveehouderij. We bezoeken onder andere Groot Zevert Vergisting in Beltrum met de eerste Nederlandse ‘Groene Mineralen Centrale’ en gaan naar Proefboerderij De Marke in Hengelo Gld., een schone en rendabele melkveehouderij. Hun doel is de milieubelasting tot een minimum te beperken.
De bus vertrekt om 9.00 uur en rond 16.30 uur zijn we weer terug. De locatie volgt op een later moment.