Samen Goed Wonen

logo AA2020_wonen combi

Fijn wonen en leven in de Achterhoek, voor nu en in de toekomst. Dat is wat iedereen wil!
Met de vraag ‘Wat is jouw droom als het gaat om wonen in de Achterhoek?’ als basis hebben inwoners en andere betrokkenen eind 2015 een Woondroom geformuleerd. Sindsdien dragen allerlei partijen en inwoners bij aan de uitvoering van die droom. Denk hierbij aan de lokale energiecoöperaties, de verduurzaming van sociale huurwoningen door woningcorporaties en de ideeën en realisatie van vernieuwende woonvormen, zoals tiny houses. Hoe het staat met de uitvoering van die woondroom kun je lezen in de stand van zaken.

Ga mee op reis!
Nog niet alles is gerealiseerd, daarom gaat Samen Goed Wonen verder! Wil jij anderen inspireren of je juist laten inspireren door ‘woon-initiatieven’ in en buiten de Achterhoek? En wil je samen met ons werken aan wonen in de Achterhoek? Ga dan mee op reis!

De tweede reis van Samen Goed Wonen op 15 december, over levensloopbestendig en duurzaam wonen, is volgeboekt. Deelnemers krijgen per mail het programma.

De eerste reis binnen dit thema was op 10 november 2017 en trok 60 actieve Achterhoekers, geïnteresseerd in ‘het wonen van de toekomst’. Lees daar meer over in Woonreis ‘samenredzaamheid en flexibiliteit’ en het bericht van Achterhoek Nieuws (14-11).

De reizen van Samen Goed Wonen worden georganiseerd in het kader van de Achterhoekse Toekomst Toer; een reis naar de Achterhoek van morgen. Alle actieve Achterhoekers kunnen mee om zich te laten inspireren en samen aan de toekomst te bouwen.

Reisleider Gerry
 ‘Inspiratrice’ Gerry (foto) is een half jaar lang onze reisleider naar inspirerende plekken en initiatieven. Gerry houdt van praktische oplossingen. Op een unieke manier begeleidt ze processen en bijeenkomsten in Nederland en daarbuiten. Ondanks haar bijzondere personage voelt ze zich nog altijd een gewoon Achterhoeks ‘deerntje’. Gerry hoopt samen met jou op reis te kunnen gaan!

Projecten in uitvoering
Op de pagina Evenwichtige woningvoorraad vind je onder ‘lopende projecten’ meer informatie over een aantal projecten die mede zijn voortgekomen uit Samen Goed Wonen en nu worden uitgevoerd in het kader van de Uitvoeringsagenda2.0.

Contact
Wil je ons suggesties meegeven voor een vervolgreis of mooie initiatieven op het gebied van wonen delen? Stuur dan een e-mail naar samengoedwonen@achterhoek2020.nl.

Facebook-logoVolg Facebook Achterhoek2020, waar we periodiek nieuws delen rondom wonen in de Achterhoek. #samengoedwonen

Visualisatie woondroom Samen Goed Wonen