Samen Goed Wonen

logo AA2020_wonen combiFijn wonen en leven in de Achterhoek, voor nu en in de toekomst. Dat is wat iedereen wil! Om dat mogelijk te maken steken ondernemende Achterhoekers zelf hun handen uit de mouwen om wonen in hun eigen kernen aantrekkelijker te maken. Naast actieve Achterhoekers dragen allerlei partijen bij aan het aantrekkelijker maken van wonen in de Achterhoek. Denk hierbij aan de lokale energiecoöperaties, de verduurzaming van sociale huurwoningen door woningcorporaties en de ideeën en realisatie van vernieuwende woonvormen, zoals tiny houses.

Bekijk het overzicht van alle Wooninitiatieven in de Achterhoek.

Bekijk wat gemeenten en provincie doen:

Achterhoekse ToekomstToer
Samen Goed Wonen heeft in het kader van de Achterhoekse ToekomstToer drie reizen georganiseerd in het thema wonen, met als doel om alle Achterhoekers kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen en te laten zien wat er mogelijk is in de Achterhoek. Tijdens elke reis ging een bus vol enthousiaste deelnemers mee op pad naar inspirerende plekken en initiatieven rondom het thema wonen.

Projecten in uitvoering
Op de pagina Evenwichtige woningvoorraad vind je onder ‘lopende projecten’ meer informatie over een aantal projecten die mede zijn voortgekomen uit Samen Goed Wonen en nu worden uitgevoerd in het kader van de Uitvoeringsagenda2.0.

Contact
Wil je ons suggesties meegeven voor mooie initiatieven op het gebied van wonen? Stuur dan een e-mail naar samengoedwonen@achterhoek2020.nl

Facebook-logoVolg Facebook Achterhoek2020, waar we periodiek nieuws delen rondom wonen in de Achterhoek. #samengoedwonen

Visualisatie woondroom Samen Goed Wonen